بسم الله الرحمن الرحيم
بسكويت النسادر من غير لبن ولا بيض الطعم تحفة بجد روووووعة
المقادير
نص كيلو دقيق منخول + كوب سكر بودرة ( 150 جرام ) + 100 جرام ماء +
50 جرام زيت + 125 جرام سمنة + 2 معلقة صغيرة بيكنج بودر + 2 معلقة كبيرة كاستر ( الكيس اللى بنعمل منه الكريمة ) + 2 معلقة كبيرة جوز الهند المبشور
+ رشة ملح
الطريقة
1- يوضع السمنة فى وعاء مع الزيت ويوضع معهم السكر البودرة ونضربهم بالمضرب اليدوى او المضرب الكهربائى حسب اللى عندك ونضربهم لحد ما اللون يصبح ابيض وبعد ما اللون اصبح ابيض يوضع جوز الهند .
2- يوضع الكاستر و البيكنج بودر والملح على الدقيق ونقلبهم .
3- يوضع خليط الدقيق على خليط السمنة وبعد ذلك نضع الماء ويقلب جيدا .
4- فى الخطوة رقم 3 اثناء العجن لو العجينة احتاجت ماء حطى شوية بشوية .
5- بعد العجن والعجينة اصبحت متماسكة نبدا التشكيل بماكينة البسكويت .
6- دخلى البسكويت الفرن بعد ما تخلصى التشكيل .
ملحوظة : لما بتدخلى البسكويت الفرن بتلقى البسكويت من تحت بياخذ لون غامق ومن فوق ابيض ف انتى فى الحالة دى طلعى البسكويت من الفرن وسيبى البسكويت فى الصينية زى ما هو عشان البسكويت من فوق ياخد اللون الغامق من حرارة الصينية وكدا البسكويت بيبقى كله لون واحد .
لو عايزة تشوفى الفيديو عملى الفيديو اهو
تعليقات
إرسال تعليق