بسم الله الرحمن الرحيم
من ام ندى وفتحى طريقة عمل صينية الرقاق الحلوة بالخوخ
المقادير
8 رقاقات + نصف كيلو لبن يكون مغلى من قبل وبارد + نصف كوب سكر + فانيليا + 2 ملعقة سمنة
الحشو
ربع كيلو باتسيير كريم + نصف لتر ماء مثلج + وشريح خوخ كمبوت و زبيب يكون منقوع فى شربات الكمبوت
الطريقة
نضرب الربع كيلو باتسيير كريم مع نصف لتر ماء مثلج ويترك على جانب حتى يستعمل فى الحشو
ندهن الصنية ملعقة سمنة ويوضع فى طبق كبير اللبن مع السكر مع الفانيليا ويقلب مع بعض
ونبلل فى خيلط اللبن 4 رقاقات واحدة واحدة وترص فى الصنية ثم يفرد الكريم بستير ويرص علية شرايح الكمبوت الخوخ والزبيب
ثم نبلل فى خيلط اللبن 4 رقاقات واحدة واحدة مرة اخرة وترص فوق الحشو
ويوضع باقى اللبن على الرقاق ويوضع علية ملعقة سمنة وتترك 5 دقايق ثم تقطع مربعات وتوضع الصينية على نار البوتجاز من فوق
ونخفض النار مع تغطية الصينية لمدة ربع ساعة ثم توضع تحت الشوية تاخذ لون وتغطى الصينية علشان الرقاق دا بيكون طرى غير الجلاش
ملحوظة : ممكن يوضع بدل حشو الباتسيير كريم مكسرات مجروشة
8 رقاقات + نصف كيلو لبن يكون مغلى من قبل وبارد + نصف كوب سكر + فانيليا + 2 ملعقة سمنة
الحشو
ربع كيلو باتسيير كريم + نصف لتر ماء مثلج + وشريح خوخ كمبوت و زبيب يكون منقوع فى شربات الكمبوت
الطريقة
نضرب الربع كيلو باتسيير كريم مع نصف لتر ماء مثلج ويترك على جانب حتى يستعمل فى الحشو
ندهن الصنية ملعقة سمنة ويوضع فى طبق كبير اللبن مع السكر مع الفانيليا ويقلب مع بعض
ونبلل فى خيلط اللبن 4 رقاقات واحدة واحدة وترص فى الصنية ثم يفرد الكريم بستير ويرص علية شرايح الكمبوت الخوخ والزبيب
ثم نبلل فى خيلط اللبن 4 رقاقات واحدة واحدة مرة اخرة وترص فوق الحشو
ويوضع باقى اللبن على الرقاق ويوضع علية ملعقة سمنة وتترك 5 دقايق ثم تقطع مربعات وتوضع الصينية على نار البوتجاز من فوق
ونخفض النار مع تغطية الصينية لمدة ربع ساعة ثم توضع تحت الشوية تاخذ لون وتغطى الصينية علشان الرقاق دا بيكون طرى غير الجلاش
ملحوظة : ممكن يوضع بدل حشو الباتسيير كريم مكسرات مجروشة
تعليقات
إرسال تعليق