احلى واطعم بسطرمة من مطبخ ام ندى وفتحى



بسم الله الرحمن الرحيم 











احلى واطعم بسطرمة من مطبخ ام ندى وفتحى 


البسطرمة دى لما بنتى رحت السوبر ماركت علشان تقطعها بالمكنة اخذ عقل الناس من شكلها الجميل والكل سال بنتى على الطريقة بس بنتى مكنتش تعرف انا عملها ازى قالت لهم هسال ماما بس للاسف انا مكنتش مصورة الخطوات صورتها بعد ما خلصت

واليوم انا نزلت لكم الطريقة علشان الناس ال سالت على الطريقة اقول لهم انى نزلتها فى منتدى فتكات 


طريقة عمل البسطرمة 


1كيلو لحم احمر بدون دهن او جلد ولحم تكون من وش الفخد + 7 م ك ملح طعام 
التتبيلة: 1ونصف ملعقة كبيرة كمون + 1ملعقة كبيرة فلفل اسود+ 4\3 ملعقة كبيرة ملح + 2 ملعقة كبيرة حلبة مطحونة + 1راس ثوم كبيرة + 1 م ك بابريكا + من 1 الى 2 فنجان صغيرة ماء 
الطريقة: 
يرش اللى 7 ملاعق ملح على اللحمة كله وتعلقة اللحمة وتغطى بالشاشةاو توضع فى مصفى وتغطى بالشاشة وتترك فى المطبخ لمدة 24 ساعة حتى ينزل منها كل الماء وتخلط التتبلة فى الكبة الخلاط وبعد كدة توضع فى طبق ويضاف الماء عادى واحدة واحدة حتى تتكون عجينة ولو في اى ملح فضل على اللحمة بيتشلى وبتوزيعة التتبيلة على اللحمة بايدكى والمهم اللحمة متبنشى تغطاء كله وتتركة لمدة اسبوع لم التتبيلة تنشافة وبعد كدة بتشيلى التتبيلة من على اللحمة وتوضع البسطرمة فى كيس وتوضع فى فريزر حتى تجمدة علشان تكون سهلةفى التقطيع وانا ودته فى السوبر ماركت قطعه الرجل بماكنية
ملاحظة:انا عاملة 2 كيلو لحمة وضعفت المقادير


ملحوظة كمية الحلبة هنا قليلة لية علشان الحلبة لم تكون كتيرة فى التتبيلة بتخلى البسطرمة فيها مررة 








تعليقات