بسم الله الرحمن الرحيم
طريقة عمل الممبار الضانى من مطبخ ام ندى وفتحى
طريقة عمل الممبار الضانى من مطبخ ام ندى وفتحى
طريقة تحضير الممبار, الضانى
1- ممبار ضانى (يتم تنظيفه جيدا من الداخل والخارج ويتم نقعه فى ماء وخل وملح نصف ساعه قبل الاستخدام).
1- ممبار ضانى (يتم تنظيفه جيدا من الداخل والخارج ويتم نقعه فى ماء وخل وملح نصف ساعه قبل الاستخدام).
طريقة عمل خلطة المحشى
2- كيلو ارز + كيلو ال ربع طماطم + 3 عدد بصل كبيرة مقطع + 2 ربطة بقدونس على شبت
نصف كوب زيت على سمنة + 2 مكعب دجاج + عود نعناع +ملعقة صغيرة فلفل اسود + ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة كمون +ربع ملعة صغيرة شطة اختيارى + ملح + 3 ملاعق صلصة طماطم
2- كيلو ارز + كيلو ال ربع طماطم + 3 عدد بصل كبيرة مقطع + 2 ربطة بقدونس على شبت
نصف كوب زيت على سمنة + 2 مكعب دجاج + عود نعناع +ملعقة صغيرة فلفل اسود + ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة كمون +ربع ملعة صغيرة شطة اختيارى + ملح + 3 ملاعق صلصة طماطم
طريقة عمل خلطة المحشى
انا هنا بحمر البصل ياخذ لون ذهبى
وبعد كد يوضع عصير الطماطم ال ضربنها فى الخلاط من غير ما تصفى الطماطم
وبعد كد يوضع عود نعناع ويوضع كيس صلصة طماطم وتترك الصلصة تتسبك
وبعد ما تتسبك وتبرد شوية يوضع البقدونس والشبت
ويغسل الارز ويوضع على الصلصة وكد الخلطة المحشى جاهزة
ال حنحشى بها الممبار
3- جهزى حلة كبيرة فيها ماء مغلى وقطعى فيها بصلة وحبة طماطم واحدة وحبهان وورق لورا(لمنع الزفارة).
4- قصى الممبار بالمقص وضعيه فى طبق جانبى(تقريبا طولها 10 سم وطبعا حجمها سيقل فى السلق)
5- تابعى قص الممبار حتى تنتهي من الكمية.
6- افتحى الممبار بيديك من فوق وضعي قمع علشان نحط فية خلطة المحشى بداخلها يجب أن تراعى انها ترك فراغ من الجانبين كي يقفل وقت السلق.
7- بسطي الممبار بيديك وضعيه فى طبق على جنب.
8- أكملي حشو باقى الممبار.
5- تابعى قص الممبار حتى تنتهي من الكمية.
6- افتحى الممبار بيديك من فوق وضعي قمع علشان نحط فية خلطة المحشى بداخلها يجب أن تراعى انها ترك فراغ من الجانبين كي يقفل وقت السلق.
7- بسطي الممبار بيديك وضعيه فى طبق على جنب.
8- أكملي حشو باقى الممبار.
9- عندما يبدأ الماء بالغليان جيداً ضعي الممبار واحدة على حدا كي لا يلتصق وستلاحظي ان الأطراف بدأت تنكمش وتقفل على طول اول ما تلمس الماء الساخن, اتركيه يستوى تقريبا 30 الي 45 دقيقة.
10- ضعي الممبار فى مصفاة كبيرة كي يتصفى من الماء جيداً.
11- الخطوة الاخيرة التحمير لمدة دقيقة لكل جانب
12- الف هنا وشفا.
تعليقات
إرسال تعليق