بسم الله الرحمن الرحيم
طريقة عمل ارز بالكبد والقوانص الدجاج من مطبخ ام ندى وفتحى
المقادير لعمل الارز بالكبد والقوانص
خليط الكبدة ربع كوب زيت مع سمنة + نصف كيلو كبد وقوانص دجاج + املعقة صغيرة ثوم مفروم
1 قرن فلفل اخضر مقطع + 1 ملعقة صغيرة ملح + 1 ملعقة صغيرة بهار مشكل + 1 ملعقة صغيرة كمون
ربع ملعقة صغيرة قرفة + ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود + 1 ملعقة طعام عصير ليمون + كوب صغير ماء
خليط الارز
3 ملاعق زيت + نصف ملعقة صغيرة كركم + 2 ونصف كوب ارز + 2 ونصف كوب ماء + كوب بسلة مجمدة
ملح وبهارات ورشة قرفة
الطريقة لعمل الكبدة
يشوح البصلة والثوم ويضاف الفلفل الرومى ويضاف القوانص مقطعة صغيرة وبعد ما تشوح القوانص يضاف كوب صغير ماء
وتترك على النار حتى تستوى القوانص ثم يضاف الكبدة وتكون مقطعة قطع كبيرة شوية ويضاف البهارات والملح
ولم تستوى الكبدة ترفع من على النار وتوضع فى طبق وتترك على جانب
وفى نفس الحلة هيكون فيها دهان قليل ممكن يضاف من 2 الى 3 ملاعق زيت
توضع البسلة وتشوح قليل ويضاف الماء والملح والبهارات والكركم ورشة قرفة
ويغسل الارز ويوضع ويترك الارز على النار حتى يتشرب الماء ويترك على نار هادية
ويقدم مع الكبدة وبالف هنا
خليط الكبدة ربع كوب زيت مع سمنة + نصف كيلو كبد وقوانص دجاج + املعقة صغيرة ثوم مفروم
1 قرن فلفل اخضر مقطع + 1 ملعقة صغيرة ملح + 1 ملعقة صغيرة بهار مشكل + 1 ملعقة صغيرة كمون
ربع ملعقة صغيرة قرفة + ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود + 1 ملعقة طعام عصير ليمون + كوب صغير ماء
خليط الارز
3 ملاعق زيت + نصف ملعقة صغيرة كركم + 2 ونصف كوب ارز + 2 ونصف كوب ماء + كوب بسلة مجمدة
ملح وبهارات ورشة قرفة
الطريقة لعمل الكبدة
يشوح البصلة والثوم ويضاف الفلفل الرومى ويضاف القوانص مقطعة صغيرة وبعد ما تشوح القوانص يضاف كوب صغير ماء
وتترك على النار حتى تستوى القوانص ثم يضاف الكبدة وتكون مقطعة قطع كبيرة شوية ويضاف البهارات والملح
ولم تستوى الكبدة ترفع من على النار وتوضع فى طبق وتترك على جانب
وفى نفس الحلة هيكون فيها دهان قليل ممكن يضاف من 2 الى 3 ملاعق زيت
توضع البسلة وتشوح قليل ويضاف الماء والملح والبهارات والكركم ورشة قرفة
ويغسل الارز ويوضع ويترك الارز على النار حتى يتشرب الماء ويترك على نار هادية
ويقدم مع الكبدة وبالف هنا

تعليقات
إرسال تعليق