بسم الله الرحمن الرحيم
طريقة عمل الزلابية من ام ندى وفتحى
المقادير
200 جرام دقيق +200 جرام ماء +1 ملعقة صغيرة سكر +5 جرام خميرة فورية +ذرة ملح
الطريقة
يوضع فى اناء الدقيق مع السكر مع الخميرة مع ذرة الملح ويقلب مع بعض
ويوضع الماء الدافى وتقلب مع بعض حتى يكون قوام العجينة لا خفيف ولا ثقيل
وتغطى وتترك فى مكان دافى حتى تتخمر
وبعد ما تتخمر يضرب على العجينة باليد حتى يخرج منها الهواء
ويدهن الجهاز الخاص لعمل الزلابية زيت ويوضع فية العجينة والزيت يكون مش ساخن قوى يكون وسط
وتشكلى الزلابية
وفى طريقة تانية لتشكل الزلابية يدهن ملعقة صغيرة زيت
وياخذ جزء على طرف المعلقة وتوضع فى الزيت وانا مصورة الاتنان طريقة
وتكو نى مجهزة الشربات من قبل
مقادير الشربات
2 كوب سكر +كوب ماء +2 ملعقة عسل جلوكوز +ذرة ملح ليمون
لعمل الشربات
يوضع الماء مع العسل الجلوكوز على النار لم يغلى الماء مع العسل يوضع السكر ويترك على النار لمدة 8 دقايق
ويرفع من على النار ويترك حتى يبرد
200 جرام دقيق +200 جرام ماء +1 ملعقة صغيرة سكر +5 جرام خميرة فورية +ذرة ملح
الطريقة
يوضع فى اناء الدقيق مع السكر مع الخميرة مع ذرة الملح ويقلب مع بعض
ويوضع الماء الدافى وتقلب مع بعض حتى يكون قوام العجينة لا خفيف ولا ثقيل
وتغطى وتترك فى مكان دافى حتى تتخمر
وبعد ما تتخمر يضرب على العجينة باليد حتى يخرج منها الهواء
ويدهن الجهاز الخاص لعمل الزلابية زيت ويوضع فية العجينة والزيت يكون مش ساخن قوى يكون وسط
وتشكلى الزلابية
وفى طريقة تانية لتشكل الزلابية يدهن ملعقة صغيرة زيت
وياخذ جزء على طرف المعلقة وتوضع فى الزيت وانا مصورة الاتنان طريقة
وتكو نى مجهزة الشربات من قبل
مقادير الشربات
2 كوب سكر +كوب ماء +2 ملعقة عسل جلوكوز +ذرة ملح ليمون
لعمل الشربات
يوضع الماء مع العسل الجلوكوز على النار لم يغلى الماء مع العسل يوضع السكر ويترك على النار لمدة 8 دقايق
ويرفع من على النار ويترك حتى يبرد
بالف هنا وشفاء
تعليقات
إرسال تعليق