المقادير
600 جرام سكر + 400 ملى ماء
75 جرام جيلاتين (6 ملعق طعام جيلاتين بودرة ) + 100 ملى ماء
100 جرام نشا ( 8 معلق طعام نشا )+ 100 ملى ماء
+ لون طعام احمر او اى لون حسب الرغبة
ربع كيلو نشا لتبطين العلبة وتغليف الملبن عندا التقديم
الطريقة
يوضع الاول 100 ملى ماء على الجيلاتين
يوضع 100 ملى ماء على 100 جرام نشاء ويقلب
يوضع 2 كوب ماء على النار لم يغلى يضاف السكر ولم السكر يدوب
يوضع النشا مع التقليب حتى يكون القوام ثقيل يرفع من على النار
ويضاف الجيلاتين ويقلب ويضاف اللون حسب الرغبة ويقلب
يوضع كيس فى قالب ويصب فيها الملبن ويترك حتى يبرد
ويوضع فى الثلاجة حتى يتجمد
ثم يخرج من الثلاجة ويقطع مكعبات و يوضع فى نشا بس من غير سكر
علشان السكر بيعمل طبقة من الماء علية بلش سكر
ويقدم وبالف هنا
600 جرام سكر + 400 ملى ماء
75 جرام جيلاتين (6 ملعق طعام جيلاتين بودرة ) + 100 ملى ماء
100 جرام نشا ( 8 معلق طعام نشا )+ 100 ملى ماء
+ لون طعام احمر او اى لون حسب الرغبة
ربع كيلو نشا لتبطين العلبة وتغليف الملبن عندا التقديم
الطريقة
يوضع الاول 100 ملى ماء على الجيلاتين
يوضع 100 ملى ماء على 100 جرام نشاء ويقلب
يوضع 2 كوب ماء على النار لم يغلى يضاف السكر ولم السكر يدوب
يوضع النشا مع التقليب حتى يكون القوام ثقيل يرفع من على النار
ويضاف الجيلاتين ويقلب ويضاف اللون حسب الرغبة ويقلب
يوضع كيس فى قالب ويصب فيها الملبن ويترك حتى يبرد
ويوضع فى الثلاجة حتى يتجمد
ثم يخرج من الثلاجة ويقطع مكعبات و يوضع فى نشا بس من غير سكر
علشان السكر بيعمل طبقة من الماء علية بلش سكر
ويقدم وبالف هنا
تعليقات
إرسال تعليق