طريقه سهله ونتيجه مضمونه باذن الله طريقة عمل قمر الدين من مطبخ ام ندى وفتحى

السلام عليكم 

هقدم لكم اليوم طريقة سهلة لعمل قمر الدين 





طريقة عمل قمر الدين من مطبخ ام ندى وفتحى على طريقة الشيف احمد القاضى ربنا يجزيك كل خير يارب


و ربنا يعطيك الصحة والعافية يارب 


وكل سنة وانتم بخير 












طريقه سهله ونتيجه مضمونه باذن الله 
قمر الدين
المقادير 
نص كيلو مشمش 
350 جم سكر
150 جم عسل جلوكوز 
نص كوب ميه 
الطريقه 
- نغسل المشمش كويس ونفتحه ونشيل النوايا 
- نحط الميه والمشمش على نار هاديه علشان يستوى 
- نضرب المشمش المسلوق فى الخلاط 
- نحط المشمش المضروب فى الخلاط فى بوله على النار ونحط له السكروعسل الجلوكوز ونقلب على طول على نار هاديه ونقلب وناخد من الجناب ومن القاع علشان ما يلزقش ويحرق ونقلب حتى الخليط بتماسك 
ويبقى تقيل لغايه ما يصل لدرجه ال 116درجه 
ولو مافيش ترومتر نجيب طبق فيه ميه ساقعه ونحط معلقه صغير من الخليط ونمسكها بين اصابعنا لو نلاقيها بقت متماسكه ولها قوام يبقى تمام 
- نجيب سيلكون او على الرخامه وندهنها بزيت الزيتون 
ونصب الخليط ونحاول نفرده ولو ساخن سبيها شويه يهدأ وافرديه تانى هتلاقى بقى سهل الفرد ونسيبه لغايه ما يبرد تماما وينشف 
تركه الشيف احمد 
- استعمال سكر لونه ابيض اللى هو مستخرج من البنجر 
- الميه قليله ل نزودها علشان يبقى الخليط قواه تقيل وعلى نار هاديه 
- السوى هنا ممكن نخليه يربط اكتر على النار بس فى الحاله دى هيبقى لونه غامق وجامد وممكن نخليه لونه فاتح وهيكون سهل فى الاستخدام علشان الجاهز بيحطوا عليه مواد حافظه وبيفعد مده طويله 
فى الصوره توضح لو قمر الدين فى التسويه 
الغامقه اخدت وقت وبقت ناشفه اطول والفاتحه اخدت وقت اقل وبقت لينه






























































































تعليقات