طريقة عمل المفتقة من مطبخ ام ندى وفتحى

بسم الله الرحمن الرحيم 


طريقة عمل المفتقة من مطبخ ام ندى وفتحى 


اقدم لكم اليوم طريقة عمل المفتقة على طريقتي 



المقادير

 كيلو عسل اسود +3 ملعق صغيرة حلبة مطحونة مش اكتر من كد علشان المفتقة متبقاش مورة+ 

نصف كوب زيت +2 ملعقة طعام دقيق لكل كيلو عسل 2 ملعقة دقيق 

+6 ملعق طعام سمسم =نصف كوب سمسم غير محمص 

كوب فول سودانى = 200 جرام فول سودانى غير محمص 

الطريقة يساخن العسل من غير مايغلى علشان ميمررش 
ويوضع فى اناء اخر الزيت ويوضع السمسم والفول السودانى ويحمص فى الزيت 
ثم يوضع الدقيق والحلبة المطحونة ويقلب مع بعض لم الدقيق يصفر يوضع علية العسل الساخن مع التقلب 
بسرعة علطول ويترك ليغلي العسل غلوتين بس علشان العسل ميمررش ونرفعة من على النارولم يبرد شوية 
يصب فى البرطمان يكون مغسول ومعقم جيدا 

ملحوظة يوضع على وجة البرطمان ملعقة زيت ويقفل البرطمان 
















بالف هنا

تعليقات