بسم الله الرحمن الرحيم
طريقة عمل المفتقة من مطبخ ام ندى وفتحى
اقدم لكم اليوم طريقة عمل المفتقة على طريقتي
المقادير
كيلو عسل اسود +3 ملعق صغيرة حلبة مطحونة مش اكتر من كد علشان المفتقة متبقاش مورة+
نصف كوب زيت +2 ملعقة طعام دقيق لكل كيلو عسل 2 ملعقة دقيق
+6 ملعق طعام سمسم =نصف كوب سمسم غير محمص
كوب فول سودانى = 200 جرام فول سودانى غير محمص
الطريقة يساخن العسل من غير مايغلى علشان ميمررش
ويوضع فى اناء اخر الزيت ويوضع السمسم والفول السودانى ويحمص فى الزيت
ثم يوضع الدقيق والحلبة المطحونة ويقلب مع بعض لم الدقيق يصفر يوضع علية العسل الساخن مع التقلب
بسرعة علطول ويترك ليغلي العسل غلوتين بس علشان العسل ميمررش ونرفعة من على النارولم يبرد شوية
يصب فى البرطمان يكون مغسول ومعقم جيدا
ملحوظة يوضع على وجة البرطمان ملعقة زيت ويقفل البرطمان
نصف كوب زيت +2 ملعقة طعام دقيق لكل كيلو عسل 2 ملعقة دقيق
+6 ملعق طعام سمسم =نصف كوب سمسم غير محمص
كوب فول سودانى = 200 جرام فول سودانى غير محمص
الطريقة يساخن العسل من غير مايغلى علشان ميمررش
ويوضع فى اناء اخر الزيت ويوضع السمسم والفول السودانى ويحمص فى الزيت
ثم يوضع الدقيق والحلبة المطحونة ويقلب مع بعض لم الدقيق يصفر يوضع علية العسل الساخن مع التقلب
بسرعة علطول ويترك ليغلي العسل غلوتين بس علشان العسل ميمررش ونرفعة من على النارولم يبرد شوية
يصب فى البرطمان يكون مغسول ومعقم جيدا
ملحوظة يوضع على وجة البرطمان ملعقة زيت ويقفل البرطمان
بالف هنا
تعليقات
إرسال تعليق