بسم الله الرحمن الرحيم
احلى واطعم صينية مكرونه بالبشاميل من مطبخ ام ندى وفتحى
احلى واطعم صينية مكرونه بالبشاميل من مطبخ ام ندى وفتحى
المقادير
كيلو مكرونة ( اقلام ) مسلوقة لمدة 8 دقايق + نصف كيلو لحمة معصجة +رشة قرفة
لعمل اللحمة نصف كيلو لحمة مفرومة + 2 عدد بصلة كبيرة + ملح وفلفل اسود + بهارات لحمة + رشة قرفة + ملعقة بابريكا
الطريقة يشوح البصل ثم يوضع اللحمة المفرومة ولم لون اللحمة يتغير يوضع ملح وفلفل اسود + بهارات لحمة + رشة قرفة +ملعقة بابريكاوتترك على النار حتى تستوى اللحمة ولم تستوى اللحمة ترفع من على النار وتترك على جانب
البشاميل
كوب سمنة او زبدة +2 كوب دقيق +2 لتر لبن او واحد لتر لبن واحد لتر ماء او واحد لتر شوربة حسب ما انتى عايزة + ملح و فلفل ابيض او وفلفل اسود
لدهان 1 عدد بيضة + رشة ملح ورشة فلفل اسود
الطريقة
يسلق المكرونة لمدة 8 دقايق ولا توضع تحت ماء بارد بعد ما تسلق المكرونة علشان احنا عايزين المكرونة تمسك مع بعض بعد ما تخلص وتقطع مربعات من غير ما تفق المكرونة من بعض وتصفى من الماء السلق الساخن يوضع علية رشة قرفة وتقلب
وتكونى مجهزة البشاميل يوضع كوب السمنة او الزبدة على النار لم يسخن يوضع علية 2 كوب دقيق ويقلب حتى يصفر الدقيق ثم يرفع من على النار ويوضع لتر لبن ولتر ماء او شوربة او يوضع 2 لتر لبن حسب ما انتى عايزة ويقلب ويوضع ملح وفلفل ابيض او فلفل اسود ويوضع على النار لم يغلى يرفع من على النار ويترك
ثم ناخذ جزء 3 كبشة من البشاميل او اكثر ويترك على جانب ويوضع باقى البشاميل على المكرونة ويقلب مع بعض
وبكد نجهز الصنية يو ضع 2 كبشة من البشاميل ثم يوضع نصف المكرونة المسلوقة وال علية البشاميل ثم يوضع اللحمة المعصجة ويوضع باقى المكرونة ويوضع على الوجة الصنية 3 كبشة بشاميل و ويخفق واحد عدد بيضة مع رشة ملح ورشة فلفل اسود ويفرد على وجة الصنية وتوضع صنية المكرونة تحت الشوية فى الفرن تاخذ لون بس علشان كل حاجة مستوية
وتترك لم تبرد ثم تقطع وبالف هنا
المقادير
كيلو مكرونة ( اقلام ) مسلوقة لمدة 8 دقايق + نصف كيلو لحمة معصجة +رشة قرفة
لعمل اللحمة نصف كيلو لحمة مفرومة + 2 عدد بصلة كبيرة + ملح وفلفل اسود + بهارات لحمة + رشة قرفة + ملعقة بابريكا
الطريقة يشوح البصل ثم يوضع اللحمة المفرومة ولم لون اللحمة يتغير يوضع ملح وفلفل اسود + بهارات لحمة + رشة قرفة +ملعقة بابريكاوتترك على النار حتى تستوى اللحمة ولم تستوى اللحمة ترفع من على النار وتترك على جانب
البشاميل
كوب سمنة او زبدة +2 كوب دقيق +2 لتر لبن او واحد لتر لبن واحد لتر ماء او واحد لتر شوربة حسب ما انتى عايزة + ملح و فلفل ابيض او وفلفل اسود
لدهان 1 عدد بيضة + رشة ملح ورشة فلفل اسود
الطريقة
يسلق المكرونة لمدة 8 دقايق ولا توضع تحت ماء بارد بعد ما تسلق المكرونة علشان احنا عايزين المكرونة تمسك مع بعض بعد ما تخلص وتقطع مربعات من غير ما تفق المكرونة من بعض وتصفى من الماء السلق الساخن يوضع علية رشة قرفة وتقلب
وتكونى مجهزة البشاميل يوضع كوب السمنة او الزبدة على النار لم يسخن يوضع علية 2 كوب دقيق ويقلب حتى يصفر الدقيق ثم يرفع من على النار ويوضع لتر لبن ولتر ماء او شوربة او يوضع 2 لتر لبن حسب ما انتى عايزة ويقلب ويوضع ملح وفلفل ابيض او فلفل اسود ويوضع على النار لم يغلى يرفع من على النار ويترك
ثم ناخذ جزء 3 كبشة من البشاميل او اكثر ويترك على جانب ويوضع باقى البشاميل على المكرونة ويقلب مع بعض
وبكد نجهز الصنية يو ضع 2 كبشة من البشاميل ثم يوضع نصف المكرونة المسلوقة وال علية البشاميل ثم يوضع اللحمة المعصجة ويوضع باقى المكرونة ويوضع على الوجة الصنية 3 كبشة بشاميل و ويخفق واحد عدد بيضة مع رشة ملح ورشة فلفل اسود ويفرد على وجة الصنية وتوضع صنية المكرونة تحت الشوية فى الفرن تاخذ لون بس علشان كل حاجة مستوية
وتترك لم تبرد ثم تقطع وبالف هنا
تعليقات
إرسال تعليق