مهلبية الجيلى بطريقة مختلفة ♥ ❃من مطبخ ام ندى

بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة 

 مهلبية الجيلى بطريقة مختلفة  ♥ ❃من مطبخ ام ندى



المقادير
الطبقة الاولى 
كيلو لبن + 8 ملاعق كبيرة سكر + 6 ملاعق كبيرة نشا + فانليا 
الطريقة 
يغلى اللبن ويضاف السكر ويذوب النشا فى قليل من الماء البارد ويضاف على اللبن والفانليا
ويقلب حتى يغلظ القوام 
وتصب فى الكاس ربع الكاس وتوضع فى الثلاجة حتى تتجمد 




الطبقة الثانية 
باكو جيلى مانجو + لتر ماء ( 4 كوب ماء) + 8 ملاعق كبيرة سكر + 6 ملاعق نشا
الطريقة 
ويذوب النشا فى كوب من الماء 

يغلى 3 كوب الماء ويضاف الجيلى والسكر ثم يضاف النشا ويقلب حتى مهلبية الجيلى 
يغلظ القوام تترك حتى تبرد ثم توضع فى الكاس على طبقة المهلبية البيضاء
وتوضع فى الثلاجة حتى تتجمد

الطبقة الثالثة 

باكو جيلى فراولة + لتر ماء (4 كوب ماء ) + 8 ملاعق كبيرة سكر + 6 ملاعق نشا

ربع كيلو فراولة انا كان عندى فراولة مجمدة 
الطريقة 
ويذوب النشا فى كوب من الماء 

يغلى 3 كوب الماء ويضاف الجيلى والسكر ثم يضاف النشا ويقلب حتى مهلبية الجيلى 
يغلظ القوام وترفع من على النار ويضاف ربع كيلو فراولة ودى للتزين فى الاخر 
تترك حتى تبرد ثم توضع فى الكاس على طبقة المهلبية المانجو ماعدا الفراولة وتوضع فى الثلاجة 
حتى تتجمد ثم تزين بالفراولة على وجة الكاس 
الكمية دى بتعمل 16 كاس وسهلة وغير مكلفة

وبالف هنا 

ملحوظة ممكن يضاف على طبقة الجيلى لتر لبن بدل الماء بس اللبن 
حيغير لون الجيلى علشان كدة انا استعملت ماء علشان يكون لون الجيلى زى ما هو




















تعليقات