بسم الله الرحمن الرحيم
ايس كريم بالجيلى طبقات من مطبخ ام ندى وفتحى
ايس كريم بالجيلى طبقات
المقادير
كيلو لبن يكون مغلى وبارد + كوب كريم شانيتة بودر خام غير محلى 125 جرام +
نصف كوب سكر +نصف باكو جيلى مانجو + نصف كوب ماء عشان تذوب فيها الجيلى + والون طعام غذائى
الطريقة
اولا نذوب نصف باكو الجيلى فى نصف كوب ماء ساخن ولم يبرد شوية يوضع كل المقادير مع بعض ويضرب
ويوضع الايس كريم فى الفريزل حتى يتجمد وبعد ما يتجمد
يوضع ذرة لون اصفر مع احمر يعطينى برتقالى وتوضع على الايس كريم ويضرب
ثم يقسم الايس كريم على 5 يبقى قسم زى ما هو ونلون باقى الايس كريم
الجزء رقم 1 *** ذرة لون احمر مع ذرة لون بني يعطينا بيج غامق
الجزء رقم 2***ذرة لون بنى مع ذرة لون اصفر يعطينا بيج فاتح
الجزء رقم 3 *** ذرة لون اخضر مع ذرة لون اصفر يعطينا اخضر فاتح زى قلب الخس
الجزء رقم 4 *** ذرة لون احمر يعطينا روز فاتح
وبعد دمج الالون يوضع الايس كريم فى الفريزل حتى يتجمد ثم يقدم وبالف هنا
المقادير
كيلو لبن يكون مغلى وبارد + كوب كريم شانيتة بودر خام غير محلى 125 جرام +
نصف كوب سكر +نصف باكو جيلى مانجو + نصف كوب ماء عشان تذوب فيها الجيلى + والون طعام غذائى
الطريقة
اولا نذوب نصف باكو الجيلى فى نصف كوب ماء ساخن ولم يبرد شوية يوضع كل المقادير مع بعض ويضرب
ويوضع الايس كريم فى الفريزل حتى يتجمد وبعد ما يتجمد
يوضع ذرة لون اصفر مع احمر يعطينى برتقالى وتوضع على الايس كريم ويضرب
ثم يقسم الايس كريم على 5 يبقى قسم زى ما هو ونلون باقى الايس كريم
الجزء رقم 1 *** ذرة لون احمر مع ذرة لون بني يعطينا بيج غامق
الجزء رقم 2***ذرة لون بنى مع ذرة لون اصفر يعطينا بيج فاتح
الجزء رقم 3 *** ذرة لون اخضر مع ذرة لون اصفر يعطينا اخضر فاتح زى قلب الخس
الجزء رقم 4 *** ذرة لون احمر يعطينا روز فاتح
وبعد دمج الالون يوضع الايس كريم فى الفريزل حتى يتجمد ثم يقدم وبالف هنا
تعليقات
إرسال تعليق