بسم الله الرحمن الرحيم
طريقة عمل القراقيش بالعجوة او سادة زى ما انتم عايزين من مطبخ ام ندى
طريقة عمل القراقيش بالعجوة او سادة زى ما انتم عايزين
من مطبخ ام ندى
المقادير
كليو دقيق
ملعقة ونصف كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
300 جرام سمنة سايحة دافية
كوب ونصف لبن دافى
1ملعقة صغيرة محسن خبز او ملعقة كبيرة لبن بودرة
نصف ملعقة كبيرة ينسون محمص ومطحون
نصف ملعقة كبيرة محمص ومطحون شمر
1 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة كبيرة سمسم
ماء دافىء للعجن
الحشو
كيلو عجوة ويفضل ان تكون مفرومة وعليها 150 جرام سمنة سايحة لتلينها
وعلشان العجوة لا تنشف فى الفرن تكون طرية وملعقة سمسم ويمكن اضافة ملعقة قرفة حسب الرغبة
الطريقة
يوضع الملح ومحسن الخبز والشمر والينسون المطحون والسكر والسمسم والخميرة على الدقيق
ونضع السمنة السايحة على الدقيق نبسس الدقيق والسمنة كويس ويقلب
ثم نبدا بفركه بايدينا جيدا حتى يتشرب السمنة ويقلب جيدا فى هذه الاثناء نضع كوب ونصف لبن دافىء
ونبدأ بالعجن مع اضافة الماء الدافىء بالتدريج حتى نحصل على عجينة لا تلتصق باليد وسهلة التشكيل
تغطى وتترك نصف ساعة فقط لحين تحضير الحشوة
الحشو
نبدأ فى عجن العجوة بالسمن و ممكن نضع سمسم و رشة قرفة تشكل العجوة مثل الاصابع زى الصورة
ناخذ جزء من العجين ونشكله كورة ونفرده بالفرادة او النشابة على شكل دائرة او مستطيل
ونضع على بداية حرفه اصبع العجوة مثل الصورة
نبدا بلف طبقة لتغطيىة العجوة ونقطع بالسكين ونكرر العملية على باقى العجين حتى ننتهى
كل مستطيل محشو عجوة نأخذة ونفرده بالنشابة قليلا مثل الصورة ونقطعه شرائح مثل القراقيش
زى كده ونبدأ فى رصه فى الصينية
بعد رصه كله فى الصوانى بالشكل ده يدهن الوجة بالسايل التلميع
المقادير
1 عدد بيضة ربع كوب لبن ملعقة طعام سكر ونصف ملعقة نسكافيه ويدهن الوجة
ويمكن تقطيعه بدون فرض عشان نعمله كعب الغزال
بعد ان يخمر يخبز على درجة حرارة 200 او درجة متوسط فى الرف المتوسط حتى نحصل على اجمل قراقيش
يمكن عمل القراقيش سادة بدون حشو
وممكن نشكل الوجه بالشوكه وندهن الوجه
والف هنا
تعليقات
إرسال تعليق