كيكة الخوخ المقلوبة من ام ندى وفتحى

بسم الله الرحمن الرحيم 

 كيكة الخوخ المقلوبة من ام ندى وفتحى














طريقة عمل كيكة الخوخ المقلوبة


اولا 

يقطع عدد 3 خوخ شرايح 

لعمل الكرميل 4\3 كوب سكر + ملعقة زبدة + 3 ملاعق ماء يوضع كلة فى اناء على النار حتى ياخذ لون بنى مش غامق ولا فاتح ويوضع فى 

القالب ال هيتعمل فية الكيك ويرص علية شرايح الخوخ ثم يصب علية خليط الكيك وتوضع فى الفرن واول ما تخرج الكيكة من الفرن تترك لمدة دقيقة ثم تقلب عشان تخرج الكيكة من الصنية قبل ما الكرميل يتمسك 




مقادير كيكة الخوخ المقلوبة


خليط الكيك 3 بيضات + نصف كوب زيت + 2 كوب دقيق + كوب لبن + كوب سكر + كيس بيكنج باودر 


الطريقة يضرب فى الخلاط اللبن مع السكر مع الزيت مع البيض 

ثم ينخل الدقيق مع كيس بيكنج باودر ثم يوضع الخيط السايل على الدقيق واليكنج باودر وكدة يكون خليط الكيك خالص ويصب فى الصنية 

ويوضع فى الفرن 

وبالف هنا 




























تعليقات