بسم الله الرحمن الرحيم
تعالو شوفو الحواوشى بتاعى وصل بكل التكات والحركات من
تعالو شوفو الحواوشى بتاعى وصل بكل التكات والحركات من
مطبخ ام ندى وفتحى
مقادير العجينة
كيلو دقيق +1 عدد بيضة كبيرة +ملعقة كبيرة خميرة فورية +نصف كوب زيت
كيس لبن بودرة +3 ملعق طعام سكر +وللعجن كوب لبن حليب وكوب ماء دافى وملعقة صغيرة ملح
مقادير الحشو
750 جرام لحمة مفرومة + 50 جرام دهن +نصف كيلو بصل مقطع ومعصور منة الماء
2 قرن فلفل رومى وقرن فلفل حار
مقادير التوابل ملح +بهارات لحمة +فلفل اسود +رشة قرفة +رشة جوزةالطيب نصف ملعقة صغيرة شطة
تعجن العجينة وتقطع على حسب الرغيف ال انتى عايزة انا هنا عملت 8 كور كل كورة من العجينة تعمل 200 جرام
وتترك العجينة حتى تتخمر
ويوضع كل مقادير الحشو مع بعض وتوضع فى الثلاجة ساعة بس من غير مايوضع علية ملح قبل الحشو علطول يوضع الملح علشان متنزلش ميتها وبعد ما نفرد العجينة ونحشى الرغيف باللحمة يوضع فى الفرن علطول من غير ميتخمر واول ما يخرج من الفرن وهو ساخن يرش علية ماء
ويوضع فى حلة وتكونى فرشة فى قاع الحلة ورق زبدة ويرص فيهاالعيش بالحمة حتى تخلصى كل الكمية ويغطى علشان يفضل طرى
ولدهن الوجة الرغيف يدهن زبدة او زيت
كيلو دقيق +1 عدد بيضة كبيرة +ملعقة كبيرة خميرة فورية +نصف كوب زيت
كيس لبن بودرة +3 ملعق طعام سكر +وللعجن كوب لبن حليب وكوب ماء دافى وملعقة صغيرة ملح
مقادير الحشو
750 جرام لحمة مفرومة + 50 جرام دهن +نصف كيلو بصل مقطع ومعصور منة الماء
2 قرن فلفل رومى وقرن فلفل حار
مقادير التوابل ملح +بهارات لحمة +فلفل اسود +رشة قرفة +رشة جوزةالطيب نصف ملعقة صغيرة شطة
تعجن العجينة وتقطع على حسب الرغيف ال انتى عايزة انا هنا عملت 8 كور كل كورة من العجينة تعمل 200 جرام
وتترك العجينة حتى تتخمر
ويوضع كل مقادير الحشو مع بعض وتوضع فى الثلاجة ساعة بس من غير مايوضع علية ملح قبل الحشو علطول يوضع الملح علشان متنزلش ميتها وبعد ما نفرد العجينة ونحشى الرغيف باللحمة يوضع فى الفرن علطول من غير ميتخمر واول ما يخرج من الفرن وهو ساخن يرش علية ماء
ويوضع فى حلة وتكونى فرشة فى قاع الحلة ورق زبدة ويرص فيهاالعيش بالحمة حتى تخلصى كل الكمية ويغطى علشان يفضل طرى
ولدهن الوجة الرغيف يدهن زبدة او زيت
تعليقات
إرسال تعليق