طريقة عمل الكحك على البارد من مطبخ ام ندى
المقاديركيلو دقيق لكل الاغراض
10 جم خميره فوريه
معلقه صغيره بيكنج بودر
50 جم سكر بودره
530 جم سمنه بلدى خارجه من الفريزر
200 مللى ميه
10 جم ريحة كحك
2 عدد زجاجة ريحة موز (اختيارى)
الطريقه
- نضرب السمنه المثلجه مع السكر البودره لغايه ما تهيش وتنعم ولونها يبيض
- نضع الدقيق مع البيكنج بودر مع ريحة الكحك ونقلب
- ندوب الخميره الفوريه فى ال 200 مللى ميه حتى نضمن اذابتها
- نضع الدقيق شويه شويه على خليط السمنه والسكر
ونضع الميه المذاب فيها الخميره شويه شويه ونضع ريحة الموز
حتى تتجانس ونشكلها ونكورها ونضغط عليها حتى لاتكون مرتفعه وتاخد وقت طويل فى الفرن
- وتدخل فرن الساخن على 150 درجه وبتاخد ثلث ساعه
مقادير العجميه ربع كيلو عسل نحل
2 معلقة دقيق
2 معلقة سمنة
3 ملاعق سمسم
ربع كيلو ملبن
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمن ويعدين نحط السمسم لم يتحمص شوية
نحط الملبن ولم الملبن يفوق شوية نحط العسل النحل شويه شويه
مع التقليب حتى تتماسك ويكون القوام غليظ وتعمل الكره الطريه ونقطعها قطع ونحشى بيها
الحشو بالمكسراتربع كليو من اى نوع مكسرات عين الجمل او لوز او فستدق او سنوبر او فول سودانى حسب الرغبة ويحمص اى نوع من المكسرات
ويطحن المكسرات ويوضع 2 ملعقة ماء زهر +2 ملعقة سكر بودرة او بدل السكر يوضع 2 ملعقة عسل نحل او شربات ثقيل
+1 ملعقة سمسم +2 ملعقة من العجمية ويقلب مع بعض ويحشى الكحك
ملحوظة انا عاملة نصف المقادير
ممكن نسيبها ساده من غير حشو
ممكن نحشيها بالملبن بدون اى اضافات
ممكن نحشيه بالعجوة ونقطعها قطع صغيره
ممكن نحشيها بالعجميه
10 جم خميره فوريه
معلقه صغيره بيكنج بودر
50 جم سكر بودره
530 جم سمنه بلدى خارجه من الفريزر
200 مللى ميه
10 جم ريحة كحك
2 عدد زجاجة ريحة موز (اختيارى)
الطريقه
- نضرب السمنه المثلجه مع السكر البودره لغايه ما تهيش وتنعم ولونها يبيض
- نضع الدقيق مع البيكنج بودر مع ريحة الكحك ونقلب
- ندوب الخميره الفوريه فى ال 200 مللى ميه حتى نضمن اذابتها
- نضع الدقيق شويه شويه على خليط السمنه والسكر
ونضع الميه المذاب فيها الخميره شويه شويه ونضع ريحة الموز
حتى تتجانس ونشكلها ونكورها ونضغط عليها حتى لاتكون مرتفعه وتاخد وقت طويل فى الفرن
- وتدخل فرن الساخن على 150 درجه وبتاخد ثلث ساعه
مقادير العجميه ربع كيلو عسل نحل
2 معلقة دقيق
2 معلقة سمنة
3 ملاعق سمسم
ربع كيلو ملبن
الطريقه
نحمص الدقيق مع السمن ويعدين نحط السمسم لم يتحمص شوية
نحط الملبن ولم الملبن يفوق شوية نحط العسل النحل شويه شويه
مع التقليب حتى تتماسك ويكون القوام غليظ وتعمل الكره الطريه ونقطعها قطع ونحشى بيها
الحشو بالمكسراتربع كليو من اى نوع مكسرات عين الجمل او لوز او فستدق او سنوبر او فول سودانى حسب الرغبة ويحمص اى نوع من المكسرات
ويطحن المكسرات ويوضع 2 ملعقة ماء زهر +2 ملعقة سكر بودرة او بدل السكر يوضع 2 ملعقة عسل نحل او شربات ثقيل
+1 ملعقة سمسم +2 ملعقة من العجمية ويقلب مع بعض ويحشى الكحك
ملحوظة انا عاملة نصف المقادير
ممكن نسيبها ساده من غير حشو
ممكن نحشيها بالملبن بدون اى اضافات
ممكن نحشيه بالعجوة ونقطعها قطع صغيره
ممكن نحشيها بالعجميه
تعليقات
إرسال تعليق