اسهل طريقة لعمل الجبنة الرومى بالصور خطوة بخطوة من مطبخ ام ندى وفتحى



اسهل طريقة لعمل الجبنة الرومى بالصور خطوة بخطوة من مطبخ ام ندى وفتحى  





هقدم لكم طريقة عمل الجبنة الرومى بس انا هعمل كمية بسيطة بس علشان اوصل لكم الطريقة
وانتى لو حابة تزودى حسب ماانتى عايزة

المقادير


كيلو لبن +كيس لبن بودرة +ملعقة صغيرة ملح +ذرة لون اصفر غذائى +فلفل اسود صحيح

كوب ماء مثلج+ كوب زبادى +2 ملعقة قشطة من وش اللبن



الطريقة


انا بحت اللبن فى علبة مع الزبادى ويترك من المساء حتى الصباح بيكون تجمد وبقى قطعة واحدة يقطع مربعات بالسكين

ويوضع فى حلة مع 2 ملعقة قشطة مع كيس اللبن البودرة ويرفع على نار هادية جدا احنا مش عايزين اللبن يغلى

ويوضع الملح والفلفل الاسود وذرة الون الاصفر ويقلب برفق ويوضع كوب ماء مثلج

ويترك حتى ينفصل الجبنة من والشرش و تحطيه فى شاشة تحتها مصفاة وسيبيه يصفى المية اللى فيه اللى هى الشرش

وتوضع الجبنة فى شاشة وتوضع فى علبة انا هنا استعملت زجاجة بلاستيك وانا فتحتها من الجنبين

ويوضح عليها حاجة ثقيلة وتترك لمدة 12 ساعة وبعد كد توضع فى محلول ملح لتر ماء وعلية كوب صغير ملح

وتوصع فى الثلاحة طول الليل

وبعد تنشف بمنديل ورق وتوضع على حصيرة الجبنة وتغطى بشاشة وتترك حتى تجف تماما ونلحظ ان لون الجبنة بيصفر

وتقلب الجبنة كل شوية على كل جنب شوية حتى تجف تماما وتقطع شريح

وتقدم وبالف هنا

















تعليقات