احلى كشرى مصرى على اصوله زى المحلات بالخطوات المصورة من مطبخ ام ندى وفتحى

احلى كشرى مصرى على اصوله زى المحلات بالخطوات المصورة من مطبخ ام ندى وفتحى 





المقادير


كيلو ارز + نصف كيلو مكرونة ضغيرة + نصف كيلو مكرونة اسباجتى + نصف كيلو عدس اسود بجبة

ربع كيلو شعريةانا هنا مش هحط حمص علشان عندى مش بيحبو الحمص فى الكشرى
يجهز الارز بالشعرى عادى + وتسلق المكرونة


مقادير الصلصة
5 كوب عصير طماطم + كوب بصل محمر + ملعقة صغيرة بهار لحمة + ملعقة صغيرة كمون + ملح وفلفل اسود


لعمل الصلصة يوضع الطماطم فى حلة على النار ثم يضاف كوب البصل المحمر ويضاف ملعقة صغيرة بهار لحمة + ملعقة صغيرة كمون + ملح وفلفل اسود


البصل المحمر
نصف كيلو بصل مقطع شرايح رقيقة + 2 ملعقة نشا او دقيق لتر زيت للقلى

لعمل البصل يوضع النشا او الدقيق على البصل ويقلب ثم يحمر فى الزيت بعد ما يحمر يرفع فى مصفى



الشطة

نصف كوب صلصة طماطم من صلصة الكشرى + 2 ملعقة صغيرة شطة + ملعقة زيت


لعمل الشطة يشوح الشطة فى الزيت ثم يضاف نصف كوب صلصة طماطم من صلصة الكشرى


الدقة
2 ملعقة عصير ليمون + 2 ملعقة خل + كوب ماء + 3 فص ثوم كبير ولو صغير يوضع 5 + نصف ملعقة صغيرة كمون + ملح + ملعقة زيت


لعمل الدقة يشوح الثوم مع الزيت ثم يضاف باقى المكونات ولم تغلى ترفع من على النار


لعمل العدس انا هنا مش بسلق العدس شوفو الطريقة معى
نصف كيلو عدس + 50 جرام زيت او سمنة + بصلة متوسطة مكعبات + ملعقة صغيرة كمون + 1 لتر ماء مغلى

الطريقة نشوح البصلة فى الزيت ثم يوضع العدس والماء والكمون والملح ويترك على النار حتى يتشرب زى الارز




















تعليقات